WordPress

Vijf redenen om te beginnen met bloggen

Bjorn Peters, van bjornpeters.com

5 juli 2016

Leestijd: 3 minuten

Op wordpress.com plaatsen bloggers ongeveer 58 miljoen berichten per maand. Zo’n 409 miljoen bezoekers van die WordPress websites bekijken samen meer dan 21,4 biljoen pagina’s in diezelfde maand. Je zou toch haast zeggen dat jouw blog het verschil toch echt niet meer gaat maken. Maar is dat ook zo?

De eerste blog zou ergens in 1994 geschreven zijn. Begonnen als een soort online dagboek waar ‘diarists’ hun levensverhalen online zetten. Vanaf dat moment is bloggen zich gaan ontwikkelen tot het niveau dat we nu kennen. We bloggen over reizen, gebeurtenissen en geven informatie. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een blog over. Lees hieronder waarom ook jij vandaag nog kunt beginnen met het bijhouden van een blog.

1. Binnen drie klikken geregeld

De eerste reden om te beginnen met bloggen is voor de hand liggend. Via wordpress.com ben je binnen een paar minuten online met jouw eigen gratis blog, direct beschikbaar op het internet. Wil je het wat groter aanpakken? Dan kun je een domeinnaam (voorbeeld.nl) registreren en voor een paar euro per maand WordPress laten hosten zodat je zelf de vrijheid hebt om er mee te doen wat jij wil.

2. Vertellen over je hobby

Of het nu gaat om je eigen leven, je hobby of interesses, hierover vertellen is altijd bijzonder leuk om te doen. Door te beginnen met bloggen kun je op een eenvoudige manier al deze verhalen bundelen zodat ze voor altijd bewaard blijven en kunnen vrienden/familie en anderen ook jouw ervaringen lezen.

3. Communicatieskills verbeteren

Het zit allemaal in je hoofd, dat wat je graag wil vertellen. Maar hoe krijg je dit nou op papier en dan op zo’n manier dat een ander er ook nog wat van snapt? Door creatief om te gaan met de dingen die je wil vertellen, train je jouw communicaieskills. Deze kun je bijvoorbeeld weer gebruiken op het werk als je documenten moet typen of met veel verschillende collega’s moet samenwerken.

4. Ontmoet nieuwe mensen

Nieuwe mensen ontmoeten is altijd iets leuks en positiefs. Door te bloggen over onderwerpen die jou interesseren kun je jouw netwerk gemakkelijk uitbreiden met mensen die dezelfde interesse hebben. Je komt zo snel in contact met andere bloggers die jou volgen waardoor je van elkaar leert met bloggen, maar ook je kennis verbreedt in je hobby.

5. Je eigen naslagwerk

Naast het feit dat je graag iets wil vertellen aan andere mensen op je blog, kun je het ook gebruiken als eigen naslagwerk. Zelf gebruik ik een deel van mijn blog om uit te leggen hoe je iets configureert of instelt. Mocht ik dit ooit weer vergeten zijn, dan kan ik dit makkelijk terug vinden op mijn eigen website. Haal er dus niet alleen het beste uit voor je bezoekers, maar ook voor jezelf! Dat scheelt uiteindelijk een hoop tijd.

Conclusie

Er zijn verschillende beweegredenen om te beginnen met bloggen. Je leert steeds meer om creatief te zijn en je lezers te verassen met informatieve teksten. Maar ook voor jezelf kun je er heel veel uithalen. Of je nou een verre reis gaat maken en af en toe een stukje plaatst of je graag mensen iets wil leren, het kan allemaal met een paar klikken op de knop. Ben je nieuwsgierig geworden naar bloggen en ontvang je hierbij graag tips en advies? Neem dan contact op of schrijf een reactie hieronder.