Tip of the Day

Vergeet nooit meer een verjaardag op Facebook

Bjorn Peters, van bjornpeters.com

4 juli 2016

Leestijd: 5 minuten

De tijd van kaartjes sturen naar jarigen ligt gelukkig al heel ver achter ons. We hebben het feliciteren allang verschoven naar Facebook waar je iedere dag keurig een overzicht krijgt van de vrienden die op dat moment jarig zijn. Lekker handig. In één overzicht en met een paar seconden heb je jouw morele plicht weer gedaan. Toch vergeet je ’t de helft van de tijd of heb je er simpelweg geen zin in. Dit moet toch automatisch kunnen? Jazeker. Je leest hieronder hoe!

Er is nog hoop. Met de site BirthdayPilot kun je automatisch een felicitatie laten plaatsen op de tijdlijn van je vrienden. Er zijn er uiteraard meer van dit soort oplossingen, maar het voordeel van BirthdayPilot is dat je vrienden nooit in de gaten zullen hebben dat het een automatisch bericht is. De app post het bericht als jou en dus blijft het een onderonsje tussen jou en BirthdayPilot. Nooit meer wordt je weggezet als de a-sociale Facebooker die zijn beste vrienden en familie niet feliciteert via het internet. Nooit meer moeite hoeven doen om minstens drie felicitaties te typen. Er überhaupt nooit meer aan hoeven denken. Dat is wat we willen!

Facebook verbinden met BirthdayPilot

Laten we eens kijken wat we precies met BirthdayPilot kunnen. Om het te kunnen gebruiken, moet je jouw Facebook hier eerst aan koppelen. Je zal BirthdayPilot dan ook toestemming moeten geven tot een aantal gegevens. Het moet ook berichten kunnen plaatsen onder jouw naam, anders zal de jarige job zien dat het een automatisch bericht is.

De app toestemming geven

BirthdayPilot

Vrienden importeren

Nu je account verbonden is met BirthdayPilot, kunnen we alle vrienden uit je lijst gaan importeren. Hoe je dit precies doet, zie je in de pop-up op de website van BirthdayPilot. Nog even snel de stappen hieronder:

  1. Ga naar https://facebook.com/events
  2. Ga rechtsonder naar Verjaardagen
  3. Klik met je rechtermuisknop op Verjaardagen en kies dan voor Linkadres kopiëren
  4. Plak deze in de pop-up op birthdayFB en druk dan op Import Friends
  5. Selecteer Netherlands als land waarin je jezelf begeeft

De uitgebreide uitleg staat op de website van BirthdayPilot zelf.

Kopieer het link-adres van de tekst ‘Verjaardagen’

BirthdayPilot

Instellingen configureren

Er worden nu een aantal instellingen van je gevraagd. Hier kun je BirthdayPilot zelf configureren naar jouw eigen wensen. Zo kun je bijvoorbeeld onder Set Your Default Wall Post Message een standaard bericht typen die naar jarigen wordt gestuurd als je zelf niets hebt ingevuld. Ook is het wel handig om de tijdzone en de tijd dat je automatisch een berichtje wil laten sturen even goed invult. Klik daarna op de groene knop met Start using BirthdayPilot! om je instellingen op te slaan.

Instellingen configureren

BirthdayPilot

“Het voordeel van BirthdayPilot is dat je vrienden nooit in de gaten zullen hebben dat het een automatisch bericht is.”

Berichten typen

Nadat je jouw instellingen hebt opgeslagen zie je in één oogopslag wie er vandaag jarig zijn. Door op de knop Schedule Post te drukken kun je een persoonlijke boodschap intypen. Doe je dit niet, dan wordt natuurlijk je standaard bericht verzonden die je in het instellingen scherm hebt ingevuld. Scroll je een stukje naar onder, dan zie je alle verjaardagen die er de komende tijd zijn. Ook hier heb je weer de mogelijkheid om zelf een bericht in te vullen. De knop Send Message is voor het direct versturen van berichten.

Overzicht van verjaardagen

BirthdayPilot

Conclusie

Met BirthdayPilot kun je heel makkelijk en snel felicitaties sturen naar al je vrienden op Facebook zonder dat je wordt aangezien als een a-sociale vriend die niet eens de moeite neemt om je een felicitatie te sturen. Het is makkelijk, snel en scheelt je een hoop tijd.