Sinds een paar weken kan iedereen met een Windows 7 of Windows 8 installatie gratis upgraden naar Windows 10. De nieuwste versie van Microsoft’s besturingssysteem brengt onder andere het startmenu terug en een nieuwe Internet Explorer. Het gratis upgraden gebeurt door middel van een reserveringsprogramma.

Windows reserveren

ReserveringsprogrammaHet reserveringsprogramma werkt door middel van een wachtrij. De gebruikers die als eerste een reservering hebben geplaatst, zijn als eerste aan de beurt. Je vindt het reserveringsprogramma, dat aangegeven wordt met een Windowslogo, rechtsonder in de taakbalk van je Windows-computer.

Zie je het reserveringsprogramma niet? Zorg dan dat je de laatste updates download via Windows Update.

Omzeil het reserveringsprogramma

Geen zin om te wachten totdat je aan de beurt bent? Door middel van deze tool kun je gemakkelijk een Windows 10 installatie downloaden en meteen installeren. De installatie is 3GB groot en wordt eerst gedownload naar je computer. Vervolgens kun je er voor kiezen om een installatie klaar te maken voor een andere computer via een USB-stick, of direct de installatie op deze computer uit te voeren.

Let op! Dit werkt alleen voor Windows installatie die een legale productcode hebben. Het kan voorkomen dat een illegale versie van het besturingssysteem niet door deze tool ge-update kan worden.