Tijdens de lancering van de iPhone 4S en de iPad is Siri geïntroduceerd. Siri is de spraakassistent van Apple die simpele taken zoals het plannen van een afspraak, het weerbericht opvragen en het starten van apps mogelijk kan maken. Siri was in 2011 compleet nieuw en daarom uniek. Het ‘bijzondere’ was dat je van alles aan Siri kon vragen, je het antwoord op de vraag kreeg, en Siri ook nog eens terug praatte. Vandaag de dag heeft Android de functie Google Now, en Windows Phone een spraakassistent genaamd ‘Cortana’.

Wie is Siri?

‘Iemand moet dat hele handeltje toch ingesproken hebben?’ is wat ik mezelf een tijd geleden hardop afvroeg. Als je aan Siri op je iPhone vraagt wie ze is, krijg je enkel te horen: ‘I’m Siri, your virtual assistent.’. Na wat speuren op het internet ben ik onderstaande video tegengekomen. Maak kennis met de stem achter Siri, Susan Bennett, voice-over en stemactrice.

[su_youtube_advanced url=”http://youtu.be/nJ8EiQ1gFJk” showinfo=”no” rel=”no”]

De stem van Susan Bennett is eind 2013 met de introductie van iOS7 vervangen door een nieuwe stem. Wie dit is, is tot vandaag de dag nog steeds onduidelijk.

Siri vanaf begin zomer in het Nederlands

Na vier jaar is het dan eindelijk zover, Siri komt naar Nederland. De afgelopen tijd werd al duidelijk dat Apple bezig was aan de Nederlandse ondersteuning van Siri, maar het lijkt er op dat met de introductie van iOS 8.3 begin zomer dan echt zover gaat zijn.

De bloggers van www.iculture.nl hebben de testversie van iOS 8.3 al in handen en hebben een video over de Nederlandse Siri gemaakt.

[su_youtube_advanced url=”http://youtu.be/hphzx_A1Olc” showinfo=”no” rel=”no”]